A început Festivalul "Maria Bieşu". Pe scenă vor evolua artişti de talie internaţională

Embed:

Festivalul Internaţional de Operă şi Balet "Maria Bieşu" şi-a deschis aseară porțile pentru împătimiţii de artă şi cultură. Pe parcursul evenimentului, pe scena Teatrului de Operă și Balet vor evolua artişti de talie internaţională.

Evenimentul, aflat la ce-a de 24-a ediţie, se desfăşoară sub egida premierului Pavel Filip.

În acest an, festivalul a început cu opera "Bărbierul din Sevilla".

Pentru solişti, festivalul dedicat celei mai bune Cio-Cio-San din toate timpurile este o mare responsabilitate.

Mezzosoprana Natalia Gavrilan, de la teatrul "La Scala" din Milano, spune că a jucat de aproape o sută de ori în opera "Bărbierul din Sevilla". Totuşi, acasă, emoţiile sunt mai puternice.

"Pentru mine acest lucru este şi prestigios, şi emoţionant, dar şi onorabil. Mă copleșesc o mulţime de emoţii", a declarat mezzosoprana Natalia Gavrilan.

"Este o responsabilitate enormă. Emoţiile mă copleşesc şi eu am o plăcere enormă de la munca pe care o fac pe această scenă", a spus solistul ucrainean, Vladislav Garai.

Munca şi dăruirea artiştilor a impresionat publicul:

"Am nişte impresii plăcute, spectacolul este uşor de înţeles. Mi-a plăcut mult personajul Rosina".

"Foarte tare mi-a plăcut, în primul rând cum cântau artiştii, erau tare talentaţi şi într-un cuvânt a fost frumos".

La deschiderea festivalului au participat oficiali şi ambasadori. Ministrul Culturii, Monica Babuc,a declarat că acest eveniment este unul deosebit pentru poporul nostru.

"Celebrul nostru Festival de Operă şi Balet "Maria Bieşu" este o mare recreaţie pe care ne-o oferă viaţa, în acest tumult cu care ne confruntăm astăzi de probleme politice, economice, sociale. Este un mare respiro în această viaţă deloc uşoară", a specificat ministra Culturii, Monica Babuc.

Astăzi, publicul va putea viziona baletul "Spartacus" de Aram Haciaturian. Festivalul va culmina în 18 septembrie, cu un concert susţinut de maestrul Eugen Doga.

Astăzi, publicul va putea viziona baletul "Spartacus" de Aram Haciaturian. Festivalul va culmina în 18 septembrie, cu un concert susţinut de maestrul Eugen Doga. Unul dintre partenerii festivalului este Fundaţia lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss". 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu