A început Festivalul de Film de la Veneţia. VEZI cine concurează pentru Leul de Aur

Astăzi începe cea de-a 68-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia. La eveniment vor fi prezentate recentele lungmetraje realizate de George Clooney, Roman Polanski şi David Cronenberg. De asemenea, şi-au anunţat prezenta numeroase vedete, printre care şi Madonna.

Lui George Clooney îi revine onoarea să deschidă festivalul cu pelicula "The Ides of March", care este al patrulea film regizat de el. La festivalul de la Veneţia va avea loc premiera mondială a peliculei. Este vorba despre o dramă care ilustrează fazele de deziluzie experimentate de personajul lui Ryan Gosling, angajatul tânăr şi idealist al guvernatorului Mike Morris, care candidează la preşedenţia Statelor Unite.

Pe lângă filmul lui George Clooney, pentru premiul "Leul de Aur" mai concurează "A Dangerous Method", semnat de David Cronenberg, "Faust", al regizorului rus Alexandr Sokurov, "Dark Horse", realizat de Todd Solondz, "Un été brulant", regizat de Philippe Garrel.

Un alt candidat la premiul cel mare este filmul "Carnage", de Roman Polanski, în care joacă Jodie Foster, Kate Winslet şi Christoph Waltz.

Al Pacino va primi un premiu special. Festivalul International de Film de la Veneţia se va încheia pe 10 septembrie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu