A început curăţenia în Capitală. Peste 60 de autospeciale vor evacua deşeurile la groapa de pe strada Uzinelor

Embed:

De astăzi a început transportarea gunoiului din Capitală. Asta, după ce luni, premierul Pavel Filip a convocat o ședință, la care au participat şi locuitorii din Bubuieci. Protestatarii au acceptat ca încă o lună deşeurile menajere să fie aduse la groapa de gunoi de pe strada Uzinelor.

De la primele ore ale dimineții, peste 60 de autospeciale ale Întreprinderii Municipale Regia "Autosalubritate" au început curăţarea oraşului de deșeuri.

Angajaţii spun că vor lucra peste program pentru a elibera Capitala de gunoi.

Administraţia întreprinderii spune că în primul rând, vor fi transportate deşeurile de pe străzile principale ale oraşului.

"Lucrătorii înțeleg că este necesar de a depune un efort suplimentar. Deja pe străzile principale sunt trimise câte două mașini. Și suplimentare pe restul străzilor câte două să curățim centrul istoric. După asta trecem în sectoare", a declarat vicedirectorul ÎM Regia "Autosalubritate", Alexandru Pajură.

Luni, premierul Pavel Filip a convocat mai multe şedinţe, la care s-a discutat problema gunoiului din Chişinău.

Şeful Cabinetului de Miniştri s-a întâlnit şi cu protestatarii care au blocat accesul către groapa de gunoi din Bubuieci şi le-a propus să facă parte din grupul de lucru, care urmează să identifice o soluţie.

"E o problemă ce ţine de responsabilitatea Primăriei Chișinău și nicidecum nu e în responsabilitatea Guvernului. Însă, am făcut şedinţa la solicitarea Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Mediului, pentru că există pericol de a se crea o situaţie epidemiologică în Chișinău. Gunoiul nu se mai scoate de patru zile", a spus premierul Pavel Filip. 

Deşeurile menajere din Capitală nu au fost evacuate de patru zile. Vineri, oamenii din Bubuieci au blocat accesul camioanelor spre groapa de gunoi şi le-au cerut autorităţilor să o închidă.

Localnicii se plâng pe mirosul insuportabil şi apa poluată din fântâni.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu