A început culesul viei. Producătorii se plâng că nu au unde vinde strugurii

Embed:

Unii viticultori au început deja recoltarea soiurilor timpurii de struguri. Mai mulţi oameni din oraşul Durleşti au ieşit în acest weekend să strângă roada. Agricultorii susţin că recolta este bogată în acest an, doar că nu au unde să vândă strugurii.

"Noi culegem aşa-numitul strugure "Golubok"  care se strânge pe la 1 septembrie. Acesta se coace mai înainte de vreme, aşa e timpul ei", explică Valeriu Moisei, viticultor din Durleşti.

Valeriu Moisei are jumătate de hectar de viţă de vie şi estimează că va recolta aproximativ o tonă de struguri. El se teme, însă, că nu va avea unde să vândă recolta.

"Noi am dat în 2007 poamă şi nu ne-au dat banii şi acum ce să o ducem iar la fabrică să nu primim nimic? Din 2007 nu putem primi banii. Şi chiar de o vom da la fabrică,noi trebuie să dăm analize, dar astea costă mai mult decât poama", spune viticultorul.  

Agricultorii spun că, în această perioadă, se culeg strugurii timpurii. Recoltarea celorlalte soiuri, printre care "Moldova" şi "Doina", va începe la sfârşitul lunii septembrie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu