A început construcţia apeductului! 11 localităţi din raionul Floreşti vor fi aprovizionate cu apă potabilă de calitate

Embed:
11 localităţi din raionul Floreşti vor fi aprovizionate cu apă potabilă de calitate, până la sfârşitul anului viitor. Lucrările de construcţie a apeductului au fost începute astăzi în satul Zăluceni.

Valoarea totală a proiectului este de 60 de milioane de lei. Aproape jumătate din bani sunt din Fondul Naţional pentru Dezvoltare Regională. Restul a fost asigurat de Proiectul Elveţiei de Apă şi Sanitație în Moldova, dar şi de beneficiari.

De apă bună vor avea parte 3.600 de gospodării din raion, iar fiecare dintre acestea au dat câte 2. 500 de lei pentru construcţia apeductului.

"Eu aş spune că aşa proiect, pe toată viaţa, e destul de normal. Pentru locuitori e bine. Eu cred că o să ne fie mai uşor", a spus o localnică.

"Vreo trei ani în urmă, prin fântânile noastre au apărut nişte melci ca fără casă. Au apărut aproape în toate fântânile. Acum ne bucurăm că apa asta e de la adâncime şi o să fie filtrată", a explicat un gospodar.

"Dă Doamne să fie într-un ceas bun, să fie repede şi bine", a spus un alt localnic.

Reprezentanţii Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Regionale spun că proiectul va fi extins.

"Asistăm astăzi la lansarea lucrărilor de construcţie, dar sperăm până la sfârşitul anului 2018, partea aceasta a lucrărilor să fie finalizată şi oamenii deja să beneficieze de apă. Dar nu este tot, acest proiect este cu posibilitate de a se extinde alte 11 localităţi", a declarat Igor Mălai, şef adjunct Direcţia Dezvoltare Regională.

Din 74 de localităţi din raionul Floreşti, doar 32 sunt aprovizionate total cu apă potabilă.

"Noi vrem şi tindem spre aprovizionarea cu apă a toate localităţile din raionul Floreşti. Dacă noi construim apeductele, noi trebuie să ne gândim şi la sistemul de canalizare. În toate localităţile noastre", a precizat Ştefan paniş, preşedintele raionului Floreşti.

Potrivit Biroului Naţional de Statistică, puţin peste 41 la sută dintre localităţile din ţară sunt dotate cu apeduct.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu