A început competiţia pentru Palme d'Or. Ce s-a întâmplat în prima zi a Festivalului de la Cannes

Embed:

Elitele cinematografiei mondiale s-au reunit la Cannes. Festivalul de Film a debutat cu proiecţia peliculei "Grace de Monaco" şi o ceremonie în care a fost prezentat juriul din acest an. Cursa pentru trofeul Palme d'Or va începe astăzi pentru cele 18 de filme înscrise în competiţia oficială.

Gazda ceremoniei a fost actorul francez Lambert Wilson, dar festivalul a fost declarat deschis de către Chiara Mastroianni, fiica celebrului actor italian Marcello Matroianni, a cărui imagine apare pe posterul oficial al evenimentului.

"Este o onoare să declar deschisă cea de-a 67-a ediţie a Festivalului Internaţional de la Cannes", a declarat Chiara Mastroianni.

Cel mai bun film din cadrul festivalului va fi desemnat de un juriu condus de regizoarea din Noua Zeelandă Jane Campion. Aceasta va decide împreună cu cineasta Sofia Coppola, actorul mexican Gael Garcia Bernal şi americanul Willem Dafoe.

"Cred că festivalul omagiază curajul şi originalitatea, iar uneori chiar şi pe femeile din lumea filmului", a spus regizoarea Jane Campion.

Festivalul a debutat cu pelicula "Grace de Monaco" cu Nicole Kidman în rolul principal. Filmul extrem de controversat a fost proiectat însă în afara competiţiei.

În afară de Nicole Kidman, în cele 12 zile de festival pe Croazetă vor păşi Robert Pattinson, Kristen Stewart, Hilary Swank, Ryan Gosling, Tommy Lee Jones, Catherine Deneuve şi Marion Cotillard. Festivalul de Film de la Cannes se va încheia în 25 mai, când va fi decernat trofeul Palme d'Or, pentru cea mai bună peliculă. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu