A început Carnavalul de la Rio. Marile şcoli de samba vor face parade spectaculoase

A fost dat startul celei mai mari petreceri din Brazilia. Carnavalul de la Rio a început cu multă veselie şi în ritm de dans. Marile şcoli de samba sunt aşteptate la parade spectaculoase.

Între timp, primii petrecăreţii îşi fac încălzirea pe străzile oraşului brazilian.

Renumitul carnaval a fost deschis oficial în cadrul unei ceremonii restrânse, cu regele Momo primind cheia simbolică a oraşului. Dar evenimentul era să nu mai aibă loc, pentru că primarul a refuzat să participe la inaugurare, iar autorităţile municipale au tărăgănat autorizarea acestuia.

"Mi se pare trist, deoarece pentru Rio de Janeiro acesta este un eveniment cultural, este cultura noastră. Carnavalul înseamnă fericire. Acest eveniment este gratuit, pentru toată lumea, pentru turişti şi pentru străini, pentru cei săraci şi cei bogaţi. Este pentru noi toți", a spus Alexander Ramos, participant la Carnavalul de la Rio.

Şi reprezentanţii comunităţilor religioase au criticat paradele, pe care le consideră o desfrânare. Din această cauză, unii participanţi s-au îmbrăcat în haine de preoţi.

"Este pentru prima dată când particip la o petrecere în stradă, așa că sunt gata să mă distrez și să văd dacă revin altă dată", a spus Eduardo Xavier, petrecăreţ.

Defilarea celor 12 şcoli de samba înscrise în competiţie este momentul culminant al Carnavalului de la Rio. Pregătirile au durat aproape un an în oraşul în care aproape totul este permis. Fiecare şcoală de samba are dreptul de a participa la concurs cu până la cinci mii de dansatori, în fruntea cărora se află o tânără.

De prestaţia ei depinde nota finală acordată de juriu. Dar carnavalul înseamnă mai mult decât paradele de pe Sambadrom. Rio de Janeiro este, în această perioadă, unul dintre cele mai atractive locuri pentru turişti.

Atmosfera unică şi dorinţa oamenilor de a celebra muzica şi dansul, fac din acest eveniment unul dintre cele mai aşteptate.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu