A început Campionatul Mondial de patinaj artistic

Embed:

A început Campionatul Mondial de patinaj artistic, care este găzduit de Rusia, după ce Japonia nu a mai putut organiza evenimentul, din cauza seismului care a lovit ţara. Prima zi de concurs a început cu programul scurt la individual masculin şi la perechi.

La Moscova a debutat ediţia 2011 a Campionatelor Mondiale de patinaj artistic, la o lună după ce Tokyo ar fi trebuit să găzduiască această întrecere a tehnicii şi graţiei pe gheaţă. Ceremonia de deschidere programată pe patinoarul Hodinka a început cu un omagiu adus victimelor tragediei din arhipelagul nipon.

În proba masculină, favoriţii principali sunt campionul en-titre, japonezul Daisuke Takahashi, francezul Brian Joubert şi Patrick Chan. Ultimul este lider după ce a reuşit să stabilească un record mondial în programul scurt, el a cumulat 93.02 puncte după prima parte a concursului de la Moscova, ceea ce înseamnă cel mai mare punctaj din istorie la un program scurt. Pe 2 şi 3 s-au clasat Nobunari Oda, respectiv Daisuke Takahashi.

Rusul Evgheni Pliuşcenko lipseşte, fiind suspendat pentru că a apărut în show-uri profesioniste, iar campionul olimpic americanul Evan Lysacek a decis să se retragă. La feminin, japoneza Mao Asada şi coreanca Kim Yuna îşi reiau rivalitatea, într-o probă pe care o domină în ultimii ani, în timp ce la perechi favoriţi sunt americanii Tessa Virtue şi Scott Moir.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu