A început Campionatul Mondial de fotbal! Cea de-a 21 ediţie a debutat cu partida Rusia - Arabia Saudită

Lunga aşteptare a microbiştilor a luat sfârşit! Astăzi s-a dat startul celui mai important eveniment fotbalistic al lumii: turneul final al Campionatului Mondial, primul organizat în Estul Europei.

Cea de-a 21-a ediţie a competiţiei fotbalistice majore a început pe stadionul Lujniki din Moscova la ora 18:00 cu partida Rusia - Arabia Saudită. Meciul de deschidere a fost prefaţat şi de un concert grandios, iar principalii actori au fost interpretul Robbie Williams şi soprana Aida Garifullina.

La turneul final participă, ca de obicei, 32 de echipe naţionale, iar în total se vor disputa 64 de meciuri pe 12 stadioane din 11 oraşe. Brazilia este considerată principala favorită la câştigarea trofeului. Totodată, naţionala "canarinha" este singura care a participat la toate edițiile Campionatelor Mondiale.

La turneul din Rusia vor participa şi două debutante. Este vorba de echipele Islandei şi Panamei. Până în prezent trofeul a fost cucerit doar de reprezentantele Europei şi Americii de Sud. Europenii s-au impus la Mondiale de 11 ori, iar sud-americanii - de 9.

Marele eveniment sportiv va dura până în 15 iulie, atunci când este programată finala. Până la mijlocul lunii iulie, microbiştii moldoveni vor putea urmări seară de seară meciurile preferate de pe un ecran gigant amenajat în orăşelul fotbalistic din centrul Capitalei. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu