A început campania electorală sau deputaţii se gândesc la binele omului? LIVE TEXT Fabrika despre îmbrâncelile din Parlament

(UPDATE 22:50) Candu: Nu se ştie dacă sunt ultimele şedinţe ale Parlamentului. Este necesar să avem o opoziţie constructivă. Noi nu avem intenţia să scoatem baionetele şi să luptăm, dar oamenii îi vor sancţiona pentru ce fac.

(UPDATE 22:45) Streleţ: Noi avem de construit drumuri. Dacă dorim să avem educaţie şi drumuri bune, rolul privatizărilor este evident. Or ţii un balanţ care nu aduce folos statului, ori faci privatizări.

(UPDATE 22:31) Adrian Candu: În 2007, au fost privatizate peste 200 de întreprinderi. Pe timpul guvernării noastre au fost privatizate mult mai puţine. Astăzi s-a propus să se voteze această lege privind privatizarea, dar faptul cum au tratat PCRM subiectul, într-un mod abuziv denotă că ei au venit doar să deranjeze.

(UPDATE 22:24) Eduard Muşuc: Ceea ce vorbiţi dvs este o logică greşită. Aceste întreprinderi nu trebuie să aducă dividende statului, ci să presteze servici. Sunt întreprinderi care au menire socială nu doar economică.

(UPDATE 22:19) Streleţ: Din cele propuse spre privatizare cu nume sonore cum le numiţi voi trebuie să aibă dividende plătite statului, dar ele au dividende zero plătite statului. Din aceste întreprinderi nu se aduce folos statului.

(UPDATE 22:12) Eduard Muşuc: Dar voi aţi venit în Parlament cu intenţii ascunse de a privatiza pe ascuns patrimoniul Moldovei. Am aflat pe urmă de care întreprinderi este vorba: CET,  CET NORD, Termocom, Gara de Nord, Moldova Film, Oraşul Vinului, Mold Resurse, mina de piatră Mileştii Mici. Intenţia lor este de a privatiza pe gratis statul.

(UPDATE 22:07) Adrian Candu: Intenţia voastră a fost din start de a face conflict în cadrul şedinţei. Aţi venit de dimineaţă cu aceste portavoci. Aţi discutat aprins şi chiar scandalos, aţi insultat lideri de state. Cum să vă credem că vreţi discuţii civilizate după astfel de acţiuni. Ce facţi voi înseamnă abuz, uzurpare de putere.

(UPDATE 22:06) Ion Hadârcă: La microfoanele Parlamentului se face piar.

(UPDATE 22:03) Eduard Muşuc: Corectitudinea în Parlament trebuie să fie din ambele părţi. Se ascund informaţii şi nu vreţi să le furnizaţi de ce?

(UPDATE 22:01) Liderul formatorilor liberali, Ion Hadârcă: Urmăresc cu amărăciune aceste scandaluri din Legislativ.

(UPDATE 21:48) Valeriu Streleţ: Tantamul ridicat de voi este un show. Am auzit doar urlete la megafon. 

(UPDATE 21:46) Eduard Muşuc: Ministrul de Interne nu mai are dreptul să deţină funcţia pe care o are.  Protestele noastre se fac deoarece nu se aude vocea societăţii, vocea cugetului. Eu am venit cu propuneri la proiectul privind frontiera de la Nistru.

(UPDATE 21:41) Preşedintele Fracţiunii PLDM, Valeriu Streleţ: PCRM vrea să impună dictatul asupra majorităţii parlamntare. Aceste declaraţii privind legea la care s-a referit domnul Muşuc  sunt demagogie pură. Isteria de astăzi înseamnă că opoziţia vrea să facă cât mai mult spectacol. Noi nu practicăm astfel de metode. Ei îşi dau seama că orce sancţiune le va da Parlamentul ei nu le vor respecta.

(UPDATE 21:38) Deputatul PCRM Eduard Muşu: Decizia de astăzi care prevede instalarea hotarelor pe Nistru contravine acelor proiecte votate împreună. Legea aceasta pune cruce pe declaraţia votă împreună. Guvernarea a încercat astăzi să voteze o lege pe ascuns fără a informa societatea. S-a votat o lege care prevde vânzarea patrimoniului Moldovei. S-a votat în mod ascuns. Nu ne vom limita la portavoce, noi vom lucra ca să nu permitem celor de la putere să facă ce au făcut astăzi.

(UPDATE 21:35) Vicepreşedintele Parlamentului, Adrian Candu: Omului de rând trebuie să-i explicăm ce se întâmplă în Parlament. Nu este dreptul la exprimare ceea ce se întâmplă. Cel mai important este ca Parlamentul să-şi desfăşoare activitatea în condiţii demne. Dar în aşa situaţii trebuie aplicată legea. Vom recurge la elaborarea , deja a fost elaborat şi urmează să fie dicutat un nou Cod de etică. Dacă cineva nu mai au argumente de exprimat , demonstrează că sunt slabi. Este o isterie a comuniştilor.

(21:30) Portavoce a devenit cel mai bun argument pentru a impune punctul de vedere, iar deputaţii comunişti au făcut uz la maxim de acest instrument. Bunurile statului şi posturile de migraţie au aprins spiritele în Legislativ şi i-au scos pe aleşii poporului PCRM la tribuna centrală. Nu pentru a ţine un discurs bine argumentat, ci pentru a o bloca. Aşa cum ne-am obişnuit, altercaţiile au degenerat în îmbrânceli şi înjurături.

Cine să mai înţeleagă ce se întâmplă în Parlament? A început campania electorală, sau deputaţii chiar se gândesc la binele omului de rând? Discutăm în această seară cu:

Preşedintele Fracţiunii PLDM, Valeriu Streleţ;

Vicepreşedintele Parlamentului, Adrian Candu;

Liderul formatorilor liberali, Ion Hadârcă;

Deputatul PCRM Eduard Muşuc.

 

 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu