A început campania de vaccinare antirabică a vulpilor VIDEO

Embed:

A început campania de vaccinare a vulpilor. Peste 50 de mii de doze de preparat antirabic vor fi plasate, timp de o săptămână, în preajma celor aproximativ 15.500 de vizuini de vulpi din ţară. Reprezentanţilor Ocolului Silvic Străşeni s-au pus pe treabă imediat ce le-au fost repartizate vaccinurile.

Angajaţii de la Ocolul Silvic s-au echipat şi au pornit să împartă doze prin vizuinile active din pădure.

"Punem momeala, iar peste cinci, şapte zile trebuie să verificăm dacă va fi mâncată. Totul se face împreună cu medicul veterinar", a menţionat un angajat.

Momelile sunt puse la o distanţă de şapte-zece metri de vizuină şi conţin câte patru doze de vaccin.

"Vom administra la fiecare dintre vizuini câte cinci sau şapte momeli cu vaccini antirabic. Pe parcursul a trei zile cred că vom reuşi să administrăm vaccinul antirabic la cele 156 de vizuini", a precizat specialistul principal al Ocolului Silvic Străşeni, Sergiu Chihai.

Medicul veterinar şef al raionului Străşeni spune că numărul vulpilor este în creştere, în ultimii ani, iar campania are scopul de a preveni transmiterea rabiei de la acestea la om.

"Vaccinul se administrează trei ani la rând în acelaşi loc, pentru a obţine o eficienţă şi a face o evaluare cât de cât pozitivă la acest compartiment", a specificat medicul-şef veterinar din Străşeni, Vsevolod Stamati.

În raionul Străşeni există patru Ocoale Silvice, iar la fiecare dintre acestea le-au fost distribuite câte patru sute de doze de vaccin antirabic pentru vulpi. O doză de astfel de preparat costă patru lei. De la începutul anului, în Moldova au fost înregistrate 162 de cazuri de rabie, atât la animalele domestice, cât şi la cele sălbatice.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu