A încălcat grav legea privind protecţia consumatorilor. Ce a descoperit agenţia de profil la o firmă

Angajaţii de la Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor şi poliţişti au efectuat razii la o firmă de comerţ în activitatea căreia au depistat un şir de abateri de la lege. 

Astfel, în rezultatul unui control inopinat, efectuat de inspectorii Agenţiei la o companie care comercializează produse angro şi cu amănuntul, produse alimentare, chimice de menaj, articole de igienă, produse cosmetice, articole de uz casnic și accesorii, s-au depistat o multitudine de încălcări grave.

23 de loturi de produse nu corespundeau prevederilor Legii privind protecţia consumatorilor. Totodată, 3.607 de  produse au termenul de valabilitate expirat, acestea neavând nici denumirea importatorului și adresa acestuia, dintre care două loturi de produse au ștearsă data expirării și numărul lotului.

S-au depistat urme vizibile de înlăturare a acestor date prin frecare sau cu ajutorul unor solvenți organici, altele au aplicată data expirării cu cerneală albastră și în lipsa numărului lotului.

Este de remarcat că data cu cerneală albastră este aplicată neuniform pe toate produsele, constatându-se că aceste informații au fost aplicate manual.

Produsele au termenul de valabilitate expirat şi au aplicat, în mod eronat, alt termen de expirare.

S-a constatat şi încălcări privind depozitarea a 12 loturi de produse alimentare şi ingrediente pentru fabricarea îngheţatei în cantitate totală de 40 de kg şi 1.672 unităţi de ambalaj cu termen de valabilitate expirat.

Pentru abaterile depistate, inspectorii Agenţiei au fost întocmit precese-verbale şi au eliberat prescripţii de interzicere temporară de a comercializa produselor neconforme.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu