A împuşcat un câine în mijloc de câmp. Ce pedeapsă îl aşteaptă pe un vântător pentru "eutanasierea" animalului

Un vânător din județul Gorj s-a ales cu dosar penal după ce a împușcat un câine pe un câmp chiar la rugămintea stăpânului animalului.

Acesta din urmă a vrut să scape de patruped deoarece era bolnav. Pentru că a folosit arma din dotare pentru a "eutanasia" câinele, vânătorul s-a ales cu dosar penal, a informat gorjeanul.ro. 

Arma o deținea legal "Din primele cercetări efectuate de polițiști din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, la fața locului, a reieșit faptul că un alt localnic, în vârstă de 49 de ani, membru vânător al A.J.V.P.S. Gorj, autorizat pentru a deține, purta și folosi arme letale de vânătoare, posesor al permisului de armă tip B, eliberat de IPJ Gorj în anul 2000, după ce s-ar fi întors de la o partidă de vânătoare, organizată legal, pe fondul cinegetic 17 Brădiceni, ar fi împușcat cu arma de vânătoare, câinele aparținând unui bărbat, de 69 de ani, iar fapta ar fi avut loc pe câmp, în apropierea locuinței acestuia. Bărbatul i-ar fi solicitat în mod expres vânătorului să-i împuște câinele, întrucât era bolnav", au anunțat reprezentanții IPJ Gorj.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de armă fără drept și uciderea animalelor, cu intenție, fără drept. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu