A furat un telefon mobil, pe care ulterior i l-a făcut cadou iubitei

Un bărbat de 33 de ani, locuitor al Capitalei, a fost reținut de ofițerii de investigaţie a Inspectoratului de Poliție Râșcani, fiind suspectat în comiterea unui furt.

Acesta a intrat într-o farmacie din sectorul Râșcani, unde observând un telefon mobil lăsat fără supraveghere l-a sustras, după care a părăsit locul faptei.

Polițiștii au fost alertați la data de 14 iunie, de către o adolescentă în vârstă de 17 ani, comunicând despre faptul sustragerii telefonului mobil. La fața locului tânăra a comunicat forțelor de ordine că activează în farmacie ca voluntar, împarte material informativ cetățenilor, iar telefonul mobil a fost lăsat fără supraveghere pentru câteva minute, iar când s-a întors nu mai era. Prejudiciul cauzat constituie 2.360 lei.

În acest context au fost dispuse acțiuni de investigație în stabilirea și identificarea făptașului. Totodată au fost ridicate imaginile video de pe camerele de supraveghere din incinta farmaciei, unde a fost fixat momentul sustragerii telefonului mobil.

Astfel, în urma măsurilor întreprinse de ofițerii de investigație individul a fost reținut și escortat la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vinovăția, comunicând că a sustras telefonul mobil iar ulterior i l-a făcut cadou concubinei. Este de menționat că bărbatul nu este la prima abatere anterior a mai fost judecat pentru infracțiuni similare și droguri.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru furt, care conform legislaţiei în vigoare se pedepseşte cu amendă de până la 67.500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 4 ani.

Lasă un comentariu