A furat un automobil, dar n-a ajuns prea departe cu el. Un minor de 16 ani din Capitală, REŢINUT (VIDEO)

Embed:

Un minor de 16 ani din Capitală a fost reținut de poliție pentru că ar fi răpit un automobil în valoare de 15 600 lei, parcat în curtea blocului, pe strada Cuza Vodă. 

În rezultatul acțiunilor întreprinse de forțele de ordine, automobilul a fost depistat pe strada Izvoarelor, ulterior fiind identificat şi reţinut şi făptaşul. În cadrul audierilor preliminare, indivdul şi-a recunoscut vinovăţia.

Minorul fiind cercetat penal în stare de libertate pentru răpirea unităţii de transport, infracțiune pentru care legislația penală în vigoare prevede amendă de până la 67 500 lei sau închisoare de până la 3 ani.

Poliţia Capitalei recomandă următoarele:

  • Dotaţi autoturismul cu un sistem de alarmă pe bază de sensori ce se aplică pe geamuri şi capote, ceea ce îşi dovedeşte întotdeauna eficienţa.
  • Verificaţi dacă geamurile sunt închise şi portierele asigurate atunci când părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru câteva minute.
  • Asiguraţi-vă că nu aţi lăsat cheile în contact.
  • Pe timpul nopţii, parcaţi autoturismul în locuri special amenajate şi iluminate, aflate în zona de acţiune a patrulelor de poliţie.
  • Utilizaţi sistemul de blocare a axului volanului, a cutiei de viteze sau a sistemului de frânare.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu