"A fost un adevărat patriot". Daniel Ioniță a transmis un mesaj de condoleanțe familiei regretatului Petru Bogatu

Embed:

"Nu l-am cunoscut personal, însă îl citeam de fiecare dată cu mare interes", spune Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, care și-a exprimat regretul față de trecerea în lumea celor drepţi a publicistului Petru Bogatu. Excelenţa sa a transmis condoleanțe familiei jurnalistului, care astăzi este petrecut pe ultimul drum.

Într-o postare pe Facebook, Daniel Ioniță a scris că Petru Bogau s-a evidențiat prin profesionalism și gândire critică. Totodată, ambasadorul României a punctat că Bogatu a fost un adevărat patriot, iar asta s-a văzut în analizele sale și poziția fermă pe care a avut-o. 

Petru Bogatu s-a născut în satul Sucleia din stânga Nistrului. A fost distins cu Ordinul Republicii și Ordinul "Meritul Cultural" - în grad de Comandor în România. Ziaristul a mai fost eseist, autorul a patru cărți, inclusiv a unui roman polițist, un volum de proză și publicistică, precum şi un manual de jurnalism pentru școala superioară. A murit la vârsta de 68 de ani, fiind răpus de o boală incurabilă, la un spital din Capitală, unde fusese internat recent. Petru Bogatu va fi înmormântat la cimitirul Sfântul Lazăr, de pe strada Doina, din Capitală.

loading...

Lasă un comentariu