A fost returnată cartea de identitate a sportivului ucis la Jocurile Olimpice

Un act de teroare în sport, vechi de 38 de ani, a ieşit din nou în prim-plan. Cartea de identitate a unuia dintre cei 11 sportivi israelieni ucişi de un comando palestinian la Jocurile Olimpice de la Munchen, din 1972, a fost returnată familiei acestuia. Este vorba despre Eliezer Halfon, care ar fi trebuit să participe în competiţia olimpică de lupte libere.

Familia luptătorului de stil liber Eliezer Halfon a primit cartea de identitate a sportivului ucis la Olimpiada de la Munchen din 1972.

Documentul i-a fost înmânat Rimei Goldwasser, sora sportivului ucis, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc la sediul ministerului de externe a Israelului, în prezenţa ambasadorului Germaniei, Harald Kindermann, şi a familiilor altor sportivi asasinaţi la Munchen.

Cartea de identitate a fost păstrată în toţi aceşti ani de către un ofiţer de poliţie german, care înainte de a muri, a transmis-o fiului său, Holzer Tilmann, iar acesta a dus-o apoi la ambasada Israelului în Germania.

În data de 5 septembrie 1972, 11 membri ai delegaţiei olimpice israeliene, un poliţist german şi cinci membri ai unui comando al organizaţiei palestiniene "Septembrie negru" au fost ucişi în urma luării de ostatici din satul olimpic.

Lasă un comentariu