A fost reţinut fostul bancher şef al Transnistriei, Oksana Ionova

Embed:

Fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie a Băncii Republicane Transnistrene, Oksana Ionova, a fost reţinută de KGB-ul din Transnistria. Ea este acuzată de deturnare de fonduri în proporţii deosebit de mari, dar şi de întrebuinţarea ilegală a ajutorului umanitar alocat Transnistriei de către Federaţia Rusă.

Potrivit Ria Novosti, fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie a Băncii Republicane Transnistrene, Oksana Ionova a fost reţinută de KGB-ul transnistrean pentru 72 de ore. În prezent ea aşteaptă decizia instanţei de judecată. Sursa mai precizează că Ionova, este acuzată de deturnare de fonduri în proporţii deosebit de mari, dar şi de crearea şi utilizarea schemelor corupte pentru transferul banilor din bugetul de stat în străinătate prin intermediul companiilor off-shore.

De asemenea, acesteia i se incriminează şi deturnarea ajutorului umanitar alocat Transnistriei de către Federaţia Rusă. În urma acţiunilor ilegale, Federaţia Rusă ar fi fost prejudiciată cu circa 160 milioane de ruble.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu