A fost recuperată cea de-a doua cutie neagră a avionului prăbuşit în Cuba în care au murit 111 oameni

Experţii au găsit a doua cutie neagră a avionului Boeing 737-200 care s-a prăbuşit la 18 mai la puţin timp după ce decolase de la Havana, făcând 111 morţi, au informat joi autorităţile locale, scrie AFP.

"A fost găsit a doua cutie", a declarat presei Armando Daniel, preşedintele Institutului de aeronautică civilă din Cuba care se ocupă şi de anchetă.

Prima cutie neagră a aparatului a fost recuperată la o zi după accident.

Cutiile negre urmează să dezvăluie anchetatorilor primele informaţii după prăbuşirea neelucidată, vineri, a acestui avion, închiriat de compania naţională Cubana de Aviacion de la Mexicain Global Air, cunoscut de asemenea sub numele Aerolineas Damojh.

După acest accident, cel mai grav care a avut loc în Cuba de aproape trei decenii, noul preşedinte Miguel Diaz-Canel a anunţat imediat demararea unei anchete, scrie agerpres.ro

Direcţiunea generală a aeronauticii civile mexicane a trimis, la rândul său, o echipă de specialişti pentru a ajuta autorităţile cubaneze să facă lumină asupra acestei tragedii, în timp ce fabricantul american de aeronave Boeing a înfiinţat o echipă tehnică care să răspundă posibilelor necesităţi ale autorităţilor cubaneze.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu