"A FOST O CRIMĂ COLOSALĂ!" Mesajul ONU cu ocazia zilei de comemorare a victimelor holocaustului

"Holocaustul a fost o crimă colosală. Nimeni nu poate nega dovezile celor întâmplate", este mesajul transmis de ONU cu ocazia Zilei Internaţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului

Amintind de ororile prin care au trecut peste şase milioane de evrei şi alte minorităţi în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, reprezentanţii Organizaţiei Naţiunilor Unite îndeamnă societatea la pace şi toleranţă:

"În această zi de comemorare a Holocaustului, îndemn toată lumea să denunţe ideologiile politice şi religioase, care pornesc oamenii împotriva oamenilor. Să ne pronunţăm cu toţii împotriva anti-semitismului şi a atacurilor împotriva grupurilor religioase, etnice sau de altă natură. Să creăm o lume unde demnitatea este respectată, diversitatea – celebrată, şi pacea este permanentă".

Totodată, ONU îndeamnă oamenii să manifeste toleranţă faţă de refugiaţi:

"Oamenii din întreaga lume – inclusiv milioanele care fug de război, persecuţii şi privări – continuă să sufere din cauza discriminării şi atacurilor. Avem datoria să ne amintim trecutul – şi să-i ajutăm pe cei care au nevoie de noi acum".

Organizaţia Naţiunilor Unite a fost înfiinţată pentru a susţine drepturile tuturor oamenilor la un trai egal şi fără discriminare: "Memoria Holocaustului este o reamintire puternică a ceea ce se poate întâmpla atunci când încetăm să vedem umanitatea noastră comună".

În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial au fost exterminaţi peste şase milioane de evrei. Naziştii au ucis, de asemenea, romi şi sinti, deţinuţi politici, homosexuali, persoane cu dizabilităţi, Martori ai lui Iehova şi prizonieri sovietici de război.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu