"A fost o comandă!" DETALII în cazul primarului satului Hârtopul Mare, bătut cu bestialitate

Embed:

Un primar a fost bătut crunt aseară de doi necunoscuți, chiar în centrul localităţii. Este vorba despre edilul comunei Hârtopul Mare din raionul Criuleni, Anatolie Delimarschi.

Indivizii l-au atacat cu o bâtă, apoi au urcat într-un automobil şi au plecat. Primarul susține că totul a fost pus la cale de proprietarul unei brutării din sat. 

Primarul a fost atacat la ieşirea dintr-un magazin, în momentul în care a vrut să intre în mașină. Edilul are nişte bănuiţi. Unul dintre ei este un om de afaceri din sat, proprietar al unei brutării, cu care anterior a avut mai multe conflicte. Mai mult, primarul susţine că a fost ameninţat recent de una dintre rudele businessmanului.

"Mi s-au propus bani în sumă de 500.000 ca să-mi dau demisia. Eu am reproşat cu frică. Mi s-a spus că banii aceştia o să se ducă la alte persoane. Ştiu ce au de făcut. Toată asta a fost comandă", a spus primarul Anatolie Delimarschi. 

Omul de afaceri respinge însă acuzaţiile.

"Ceea ce spune el nu are niciun temei. E o aberaţie prostească. Sunt divergenţe mai de demult între noi, dar cu familia lui suntem în relaţii foarte bune. Am fost la nuntă la fiul lui, toamna trecută", a spus omul de afaceri, Nicolae Sprâncean. 

Anatolie Delimarschi se gândeşte să-şi dea demisia pentru a nu-şi pune în pericol familia, întrucât a fost ameninţat în nenumărate rânduri.

"La mine a fost incendiat automobilul după ce am avut judecată la Curtea de Apel. Şi am fost ameninţat tot de acelaşi lider, Sprâncean. Ieri chiar am fost sunat şi ameninţat. - Cine v-a sunat? - Un consilier local", a spus Delimarschi. 

Consilierul recunoaşte că a discutat la telefon cu edilul, dar spune că nu l-a ameninţat în niciun fel. Oamenii din sat sunt şocaţi de cele întâmplate şi spun că fără ajutorul localnicilor primarul ar fi putut sfârşi rău de tot.

"L-au urmărit pentru că venea des la magazin în special seara. Linişte absolută. Eu la strigăte am ieşit. Am văzut cum un individ îl lovea pe primar. Am început să strig vecinii şi individul a părăsit locul. În timp ce alergam spre dânsul am mai văzut o umbră alergând, după maşină", a spus proprietara magazinului Elena Zamcov. 

Din cauza loviturilor puternice, edilul a fost internat în secţia Neurologie a Institutului de Medicină Urgentă.

"După prima investigaţie a fost depistată comoţie cerebrală şi o fractură a osului inferior al maxilarului drept. În prezent starea lui este gravă, dar stabilă, este sub tratament şi monitorizare", a spus purtătorul de cuvânt al Institutului de Medicină Urgentă, Petru Craveţ. 

Poliţia din Criuleni a deschis un dosar penal pentru huliganism.

"Poliția va examina toate versiunile posibile. Din declarațiile martorilor, suspecții au urcat într-un automobil de culoare închisă, numărul de înmatriculare și modelul mașinii nu se cunoaște", a spus purtătorul de cuvânt al Inspetoratului de Poliție Criuleni, Diana Maxim. 

Potrivit poliţiei, dacă vor fi prinşi, indivizii care l-au bătut pe edil riscă până la șapte ani de închisoare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu