A fost lansat Institutul Diplomatic la Chișinău. Vor fi instruiți viitorii diplomaţi şi oficiali din cadrul instituţiilor de stat

Embed:

Viitorii diplomaţi şi oficiali din cadrul instituţiilor de stat, a căror activitate este legată de relaţiile internaţionale şi politica externă, vor fi instruiţi în cadrul Institutului Diplomatic. Noua instituţie şi-a început activitatea astăzi şi a fost creată în cadrul Ministerului de Externe al Republicii Moldova. Primul curs va dura o lună, iar de instruiri vor beneficia zece tineri. Orele vor fi ţinute de specialişti locali şi străini.

"Aceste cursuri care sunt lansate astăzi pentru debutanți în cadrul Ministerului de Externe au menirea de a spori calificația lor în bazele diplomaţiei din Republica Moldova, de a prinde alături de chestiunile teoretice şi aplicarea practică a acestor cunoştinţe", a declarat Victor Ţvircun, directorul Institutului Diplomatic.

Institutul Diplomatic a fost lansat la iniţiativa Ministrului de Externe,Tudor Ulianovschi.

"Este o reacţie la provocările permanente de pe agenda politicii externe în plan global, dar care reiese din sarcina principală a diplomaţiei Republicii Moldova. În fiecare zi apar noi provocări, noi trebuie să ştim cum să anticipăm aceste provocări", a menționat Tudor Ulianovschi, ministrul de Externe.

Primii beneficiari ai cursului spun că au mari aşteptări.

"Ne aşteptăm ca acest curs să ne permită să ne aprofundăm cunoştinţele tematice pe care le avem, pe care le-am obţinut în cadrul diferitor formări, dar şi să ne dezvoltăm acele abilităţi practice", a zis Iulia Miaun, student al Institutului Diplomatic.

"Este o ocazie inedită de a-şi valorifica potenţialul său, atât teoretic, cât şi practic şi respectiv eu cred că toţi debutanţii au doar de câştigat din urma acestor cursuri din cadrul Institutului Diplomatic", a declarat Roman Ciumac,  student al Institutului Diplomatic.

Institutul Diplomatic a fost creat în baza Hotărîrii Guvernului din data de 11 iulie 2018.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu