A fost la un pas de moarte. Ce-a putut să pățească un bărbat de la un simplu bețișor de ureche

Un bărbat de 31 de ani din Anglia s-a ales cu o infecție gravă de la un simplu bețișor de curățat urechile. Infecția, care aproape că a ajuns la creier, putea să-i fie chiar fatală.

După ce a avut o criză și a leșinat, bărbatul s-a prezentat de urgență la spital. Acolo, medicii au aflat că problemele apăruseră cu ceva timp înainte. Durerile persistau de 10 zile, mai ales pe partea stângă a capului, fiind atât de puternice încât bărbatul vomita. În plus, apăruseră și scurgeri din ureche, iar bărbatul a observat că începuse să uite nume, scrie libertateapentrufemei.ro.

Avea probleme de mai mulți ani

Mai mult, pacientul a povestit că avea probleme cu urechea de ceva vreme. În ultimii cinci ani fusese tratat de două ori pentru infecții severe la urechea stângă, avea dureri și începuse să-și piardă auzul.

Tomografia computerizată a arătat că existau două abcese la baza craniului. Cu alte cuvinte, infecția, deși pornită din ureche, se extinsese.

Deși situația părea foarte gravă, o operație minoră a rezolvat totul. A fost găsit și extras bumbacul care cauzase totul. Medicii cred că acesta se afla acolo de ani buni, aceasta fiind cauza infecțiilor recurente.

Au fost necesare doar o săptămână de spitalizare și două luni de tratament intravenos oral, cu antibiotice. Auzul a revenit, problemele neurologice au dispărut ca prin minune, neexistând efecte pe termen lung.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu