A fost inventată STICLA INTELIGENTĂ care permite monitorizarea apei consumate

Embed:
Oamenii inteligenţi au dezvoltat aplicaţii speciale pentru a măsura paşii pe care îi face zilnic, pulsul sau numărul de calorii pe care le consumăm. Mai nou, a fost dezvoltată şi o sticlă inteligentă, care ne permite să calculăm cât de hidrataţi suntem. Inovaţia a fost prezentată în cadrul unei expoziţii de la Londra.

Sticla inteligentă este dotată cu un tub, care creează senzaţia că ai bea apă cu paiul. După consumarea lichidelor, informaţia este stocată tot într-o aplicaţie specială instalată pe telefon.
 
"Este un detaliu foarte important să poţi monitorizezi cât de hidratat este propriul corp, mai ales aceasta are un impact major asupra sănătăţii noastre. De această sticlă au nevoie, în special, atleţii, pentru care performanţa este esenţială."

Compania care a produs sticla inteligentă are nevoie de 35 de mii de euro pentru a putea scoate invenţia pe piaţă. Preţul estimativ ar fi de 85 de dolari pentru o unitate. O altă tehnologie care a atras atenţia la expoziţia de la Londra a fost un inel performant. Odată ce-l porţi pe deget nu mai e nevoie să ai cu tine cardul bancar pentru a efectua o plată. Inelul rezistent la apă poate realizeze tranzacţia într-o secundă.

"Pentru a putea efectua tranzacţia trebuie să faceţi mâna pumn. Apropiaţi-l de terminal şi iată, puteţi vedea, tranzacţia a fost efectuată cu succes."

Inelul numit McLEAR este disponibil în magazine şi poate fi cumpărat contra sumei de 150 de euro.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu