A fost găsit un acord între FIFA şi Ghana pentru evitarea dizolvării federaţiei

Un acord pentru evitarea dizolvării Federaţiei de fotbal din Ghana (GFA), implicată într-un scandal de corupţie, a fost găsit joi, cu ocazia unei întâlnirii care a avut loc la Zurich, între reprezentanţi oficiali şi preşedintele FIFA, Gianni Infantino, scrie agerpres.ro.

FIFA a ameninţat marţi că va suspenda GFA, estimând că măsurile luate de justiţia ghaneză vizând dizolvarea federaţiei constituie o ingerinţă.

Preşedintele GFA, Kwesi Nyantakyi, a demisionat la începutul lunii iunie, fiind acuzat de delicte de corupţie, după dezvăluirile explozive ale unei anchete jurnalistice. Comisia de etică a FIFA a deschis o anchetă împotriva lui Nyantakyi, care a fost suspendat provizoriu de aceeaşi comisie.

Însă, ca urmare a acestor acuzaţii de corupţie, justiţia ghaneză a deschis un proces de dizolvare a federaţiei.

Joi, la sediul FIFA de la Zurich a avut loc o întâlnire între Gianni Infantino, însoţit de secretara sa generală, senegaleza Fatma Samoura, şi o delegaţie ghaneză condusă de Isaac Asiamah, ministrul Tineretului şi Sportului, a indicat FIFA într-un comunicat.

Cu această ocazie s-a convenit ca FIFA să înfiinţeze o comisie de normalizare a GFA, care va fi însărcinată cu desemnarea unui nou comitet executiv.

Guvernul Ghanei, care s-a declarat "mulţumit" de acest acord, "va lua măsuri pentru a pune capăt procesului de dizolvare a Federaţiei ghaneze", a adăugat FIFA.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu