A fost dezvăluit misterul dosarului intentat în Rusia pe numele liderului PDM: Se bazează pe o mărturie falsă a lui Renato Usatîi

Embed:

Noi dezvăluiri în dosarul deschis în Rusia pe numele președintelui Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc. Potrivit portalului zeppelin.md, plângerea a fost depusă de penalul fugar Renato Usatîi.

Acesta susţine că Vlad Plahotniuc ar fi pus la cale asasinatul lui.

Datele oferite de Usatîi anchetatorilor ruşi nu corespund însă, adevărului.

Potrivit investigaţiei, acesta a declarat că tentativa de omor ar fi avut loc în august 2014. Vlad Plahotniuc ar fi apelat la liderul unei grupări criminale din Moldova, Denis Rusu.

Jurnaliştii au aflat însă că, în acestă perioadă, Denis Rusu se afla în detenţie în izolator, după ce a fost reținut pentru că a comis un jaf armat asupra unor încasatori de la Victoriabank.

Mai mult, jurnaliştii au reuşit să facă un interviu cu Rusu, iar acesta a declarat că nu-l cunoaște pe Vlad Plahotniuc.

"Nu l-am cunoscut niciodată și nu am avut nicio legătură cu el. Nu ne-am intersectat în nicio formă, nici cu el, nici cu oamenii lui", a declarat liderul unei grupări criminale, Denis Rusu.

Deși presupusul atentat, comandat de Plahotniuc, ar fi fost planificat în 2014, un dosar în acest caz a fost deschis abia acum și nu de instituțiile de drept de la Chișinău.

Jurnaliștii de la Zeppelin au scris că acest fapt demonstrează legătura dintre penalul fugar şi serviciile speciale rusești, dar și implicarea acestora în hărțuirea politicienilor de la Chișinău.

Jurnaliștii de la Zeppelin mai scriu că nu este prima dată când Usatîi foloseşte acest scenariu pentru a denigra imaginea unei persoane.

În noiembrie 2014, penalul fugar îl învinuia pe fostul premier Vlad Filat că acesta ar fi comandat asasinarea lui, iar killerul era același Denis Rusu.

"Este absurd, un populism ieftin, a fost un moment comod pentru a atrage atenția asupra sa. A încercat să folosească drama cuiva în interesele proprii, pentru PR. Cam asta este ceea ce știu despre Renato Usatîi", a spus liderul unei grupări criminale, Denis Rusu.

Acest scenariu a mai fost folosit de Renato Usatîi în 2011. Atunci, penalul fugar l-a învinuit pe bancherul rus Gherman Gorbunțov că a comandat asasinarea sa. Realitatea însă s-a dovedit a fi alta.

Un an mai târziu, Gorbunțov a fost ținta killerului Vitalie Proca, în prezent condamnat în România.

CITEŞTE ŞI: Dovada că Renato Usatîi a cerut să fie omorât Gherman Gorbunţov. Urmăriţi filmul "Asasin în Lege. ERATA"

CITEŞTE ŞI: INTERVIU EXCLUSIV. Gherman Gorbunţov: Am dovezi că Renato Usatîi a comandat omorul meu (VIDEO)

CITEŞTE ŞI: EXCLUSIV. Valeriu Halupa confirmă că Renato Usatîi a comandat omorul lui Gherman Gorbunţov

Bancherul rus a declarat de nenumărate ori că cel care i-a comandat moartea este Renato Usatîi. Primarul fugar este cercetat penal pentru tentativa de asasinare a lui Gorbunțov.

Anul trecut, acesta a fugit din țară și se ascunde la Moscova.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu