A fost descoperită gena care prelungeşte viaţa cu 20 de ani

Oamenii de ştiinţă au identificat o genă ce ar putea permite prelungirea vieţii umane cu până la 20 de ani. Cercetătorii speră că această descoperire va duce la crearea unui medicament care va permite oamenilor în vârstă să se menţină în formă, să fie mai sănătoşi şi să trăiască mai mult, scrie Daily Express, citat de descopera.ro.

Gena se găseşte în toate mamiferele şi are un rol important în protejarea celulelor de deteriorarea tipică vârstei a treia. Oamenii de ştiinţă au manipulat această genă, intitulată SIRT6, în şoarecii de laborator şi au descoperit că acest lucru a rezultat în prelungirea duratei de viaţă a acestora cu până la 15%.

Genele SIRT ale şoarecilor şi ale oamenilor sunt identice în proporţie de 80%.

"Această genă joacă un rol important în ceea ce priveşte sănătatea, iar dacă o modificăm pentru a stimula corpul să o producă în cantităţi mai mari, putem face ca oamenii să trăiască mai mult. Nu putem injecta această genă, astfel că ne gândim la conceperea unei pastile care să o activeze. Dacă vom reuşi să facem acest lucru, vom putea spune că am descoperit fântâna tinereţii", a declarat biologul care a condus studiul, Dr. Haim Cohen.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu