A fost descoperit un compus care blochează răspândirea cancerului pancreatic

Cercetătorii americani anunță că a fost descoperit un compus care blochează răspândirea cancerului pancreatic și a altor tipuri de tumori. Până acum, cercetătorii de la Northwestern University au realizat teste pe animale de laborator, iar rezultatele au fost foarte bune, scrie Agerpres.

Şoarecii care au fost trataţi cu un compus numit metarrestin au dezvoltat mai puţine tumori şi au trăit mai mult în comparaţie cu exemplarele care nu au beneficiat de acest tratament. Juan Marugan, coautor al lucrării, susține, însă, că nu există niciun medicament aprobat în mod specific pentru tratarea metastazei, dar "Rezultatele noastre demonstrează că metarrestin este un agent foarte promiţător, pe care ar trebui să continuăm să-l cercetăm contra metastazei".

Metarrestin are potenţialul de a descompune un component prezent în celulele canceroase, numit compartimentul perinuclear (PNC), se arată în acest studiu.

Coordonatorul lucrării, Huang Sui, a demonstrat anterior că pe măsură ce creşte numărul celulelor canceroase cu PNC existente într-o tumoare, cu atât este mai mare probabilitatea ca acestea să se răspândească. Astfel, specialiştii au sugerat că reducerea PNC ar putea avea drept consecinţă o scădere a progresiei cancerului.

În demersul de evaluare a potenţialei eficacităţi în eliminarea PNC din celule în cazurile de cancer în stadiu avansat, echipa a analizat peste 140.000 de compuşi. Astfel a fost identificat acest compus cu rezultate pozitive în descompunerea PNC din celulele canceroase prezente în tumorile de prostată.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că acest compus a împiedicat răspândirea cancerului pancreatic la şoareci prin perturbarea mecanismului de producere a proteinelor în celulele canceroase.

Autorii studiului susțin că vor depune anul acesta o cerere pentru obţinerea aprobării necesare în vederea testării acestui compus pe pacienţi umani.

Studiul a fost publicat miercuri în jurnalul Science Translational Medicine.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu