A fost dat startul tipării buletinelor de vot pentru referendumul republican din 24 februarie

A fost dat startul tipării buletinelor de vot pentru referendumul republican din 24 februarie, destinate secţiilor din ţară.

Procesul se desfăşoară la "Combinatul POLIGRAFIC", în prezenţa membrilor Comisiei Electorale Centrale şi observatorilor acreditaţi.

Aici vor fi scoase de sub tipar peste două milioane de buletine, din cele şase milioane necesare. Restul vor fi printate la alte două tipografii din ţară.

La referendumul consultativ, vor fi două buletine de culori diferite. Pe cel galben-pal va fi întrebarea privind reducerea numărului de deputaţi, iar cel bej
va conţine întrebarea dacă moldovenii susțin ideea ca parlamentarii care-i dezamăgesc să fie demiși.

"Toate procedurile sunt realizate transparent în aşa fel observatorii, cât şi reprezentanţii mass-media să aibă acces la aceste acţiuni. Ca buletinele să fie la fel, se ajustează, până să ajungem la culoarea care a fost stabilită, durează", a spus preşedintele CEC, Alina Russu.

Tipărirea buletinelor pentru alegerile parlamentare din 24 februarie pentru circumscripția naţională va începe marţi. Potrivit CEC, costul unui singur buletin de vot este de aproximativ 13 bani.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu