A fost creată maşina autonomă care s-a condus singură peste 5000 de kilometri (VIDEO)

Delphi, o companie americană a construit o mașină autonomă care a reușit să parcurgă singură drumul dintre coasta de vest și coasta de est a țării, scrie playtech.ro.

Este vorba despre un Audi SQ5 modificat care poartă porecla ”Roadrunner” și al cărui rol a fost de a traversa America de la vest la est. Mai exact, Roadrunner a călătorit între San Francisco și cel mai mare oraș al Americii: New York.

După cum scriu cei de la DigitalTrends, distanța de peste 5400 de kilometri parcursă de Roadrunner este cea mai mare înregistrată vreodată cu o mașină capabilă de a se conduce singură.

Mai mult sau mai puțin surprinzător, radarele și camerele cu care cei de la Delphi au dotat mașina au asigurat o călătorie fără peripeții, mașina recunoscând foarte ușor semnele de circulație și marcajele de pe șosele, deși în cazul celor din urmă a fost o problemă la un anumit punct.

Pe parcursul întregii călătorii, persoana prezentă în mașină nu a trebuit să intervină decât de două ori. Delphi furnizează la acest moment echipament unui număr de producători din industria automobilelor. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu