A fost creat un bioreactor care poate absorbi o cantitate de dioxid de carbon asemănătoare cu cea a 400 de copaci

Hypergiant Industries, un start up din Statele Unite ale Americii, a reuşit să creeze un bioreactor care poate absorbi o cantitate de dioxid de carbon egală cu cea absorbită de 400 de copaci, notează Futurism, citează descopera.ro.

Bioreactorul, numit Eos Bioreactor, a fost proiectat cu ajutorul inteligenţei artificiale şi are un volum de 1,7 metri cubi în care sunt plasate alge. Prototipul creat de către Hypergiant Industries deschide perspectiva folosirii unor astfel de dispozitive în vederea combaterii încălzirii globale. Totuşi, până în prezent, nimeni nu a reuşit să identifice o soluţie prin care dispozitivele de captare a dioxidului de carbon să poată fi folosite la scară largă.

Bioreactoarele care folosesc alge sunt construite plecând de la ideea folosirii proceselor biologice în vederea captării dioxidului de carbon. În teorie, un astfel de bioreactor poate produce şi proteine care ar putea fi introduse în dieta umană.

În prezent, un astfel de dispozitiv este folosit pentru a scădea nivelul de dioxid de carbon din aerul de pe Staţia Spaţială Internaţională.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu