A fost ales cuvântul anului 2019. Nu o să-ţi vină să crezi care este acesta

"Ei", un termen comun, dar din ce în ce mai puternic și foarte folosit, referitor la persoanele care nu se identifică nici cu sexul masculin, nici cu cel feminin, a fost declarat cuvântul anului de Merriam-Webster, cel mai credibil dicționar american, potrivit Business Insider, preluat de Mediafax.
 
Experții de la Merriam-Webster au declarat pronumele personal "ei" cuvântul anului, pe baza creșterii cu 313 la sută a căutărilor pe site din 2019, comparativ cu 2018.
 
"Ei/ Ele (they)" este recunoscut drept pronume singular non-binar, după ce utilizarea lui a devenit populară în rândul celor care nu se identifică nici cu persoanele de sex feminin, nici cu cele de sex masculin. Cu toate acestea, adaptarea pronumelui "ei/ ele (they)" a generat criticile celor care susțin că este "incorectă din punct de vedere gramatical".
 
"Trebuie să spun că este surprinzător pentru mine", a declarat Peter Sokolowski, lexicograf și redactor Merriam-Webster, înaintea anunțului făcut marți.
 
"Este un cuvânt pe care îl știm și îl iubim cu toții. Atâția oameni foloseau dintotdeauna acest cuvânt", a adăugat el.
 
Sokolowski și echipa sa monitorizează vârfurile în căutări, iar "ei/ ele" a început să crească la începutul lunii ianuarie a anului trecut, odată cu apariția modelului Oslo Grace pe marile podiumuri de modă. Pronumele "they" a ajuns să fie discutat și la Hollywood, după ce cântărețul britanic Sam Smith a anunțat că se declară oficial non-binar, explicând că nu se simte "nici bărbat, nici femeie, ci undeva între".
 
Lexicografi și lingviști sprijină inițiativa de a utiliza pronumele "they" la singular. American Dialect Society a ales pronumele "it" drept cuvântul anului 2015.
loading...

Lasă un comentariu