A făcut ocolul pământului pe bicicletă în 78 de zile. Mark Beaumont a doborât recordul mondial

Scoțianul Mark Beaumont a făcut ocolul Pământului pe bicicletă în mai puțin de 80 de zile. Practicant al ciclismului de anduranță, sportivul a doborât recordul mondial pentru cea mai rapidă traversare a planetei pe bicicletă. Ciclistul din Marea Britanie a străbut 29.000 de kilometri în doar 78 de zile. 

Mark Beaumont a pedalat 18 ore pe zi. Sportivul a ars peste 9.000 de calorii în 24 de ore în timp ce traversa Polonia, Rusia, Mongolia, China, Australia și Statele Unite, relatează libertatea.ro.

Periplul biciclistului nu a fost lipsit de incidente. În cea de-a noua zi a călătoriei în jurul lumii, Mark Beaumont și-a spart un dinte și s-a rănit la unul dintre coate. A fost la un pas de a renunța la cursă.

„E vorba despre privarea de somn. După săptămâni și săptămâni, în mintea ta se dă o bătălie teribilă. Trebuie să hotărăști că nu te vei opri niciodată”, a menționat Mark Beaumont, pentru sursa citată.

Călătoria a durat 78 de zile, 14 ore și 40 de minute, iar ciclistului britanic a doborât recordul mondial. Recordul precedent era deținut de neozeelandezul Andrew Nicholson, care a reușit să termine traseul în 123 de zile.

Mark Beaumont a primit de la un reprezentant al Guinness World Record două certificate pentru omologarea celor două recorduri mondiale – unul pentru străbaterea traseului în jurul lumii, un altul pentru cea mai mare distanță parcursă pe bicicletă într-o singură lună.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu