A expirat termenul de depunere a cererilor în vederea înregistrării grupurilor de inițiativă în susținerea candidaților la funcția de deputat la Hâncești

Embed:

Ieri a expirat termenul de înregistrare a grupurilor de inițiativă pentru susținerea candidaților la alegerile parlamentare noi din circumscripția nr.38 Hânceşti. Astfel, opt persoane şi-au manifestat intenţia de a lupta pentru fotoliul de deputat, dintre care doi au fost deja înregistraţi.

Este vorba despre Ştefan Gaţcan, înaintat de Partidul Socialiştilor şi Ion Mereuță, reprezentant al Partidului Democrat.

Pe ultima sută de metri au depus cereri de înregistrare a grupului de iniţiativă alţi doi pretendenţi. Unul dintre ei este Grigore Cobzac, care vrea să candideze independent, iar celălalt este Anatolie Apostolachi, propus de Partidul Liberal Democrat din Moldova.

Alţi patru pretendenţi colectează semnăturile necesare. Este vorba despre fostul ministru al Justiţiei, Olesea Stamate, desemnată de Partidul Acţiune şi Solidaritate, Vlad Țurcanu, candidatul Partidului Unităţii Naţionale, Vitalie Balinschi din partea partidului "Şor" şi liberalul Dorin Chirtoacă, înaintat de Blocul Electoral "Unirea".

La Hânceşti vor avea loc alegeri parlamentare noi în data de 15 martie, după ce democratul Alexandru Botnari a renunţat la mandatul de deputat în favoarea fotoliului de primar.


loading...

Lasă un comentariu