A eclipsat-o pe regină! Cum l-a cucerit ducesa de Cambridge pe liderul chinez

Președintele chinez, Xi Jinping, aflat în vizită în Marea Britanie, își va aminti în mod special de această călătorie. Prima zi a vizitei s-a încheiat cu un banchet oficial la Palatul Buckingham oferit de regina Elisabeta a II-a, la care au participat peste 170 de invitați, între care soțul reginei, prințul William și soția acestuia, Kate, scrie Agerpres.

Îmbrăcată într-o rochie roșie superbă (o simplă coincidență — scrie ziarul francez), creație a designerului englez Jenny Packham, și cu o foarte frumoasă tiară încrustată cu diamante în formă de floare de lotus, ducesa de Cambridge l-a fermecat literalmente pe demnitarul chinez care aproape că a uitat de regină, scrie miercuri Le Parisien. "Prințul William, instalat alături de Prima Doamnă a Chinei, arunca priviri un pic geloase spre liderul Partidului Comunist chinez..."

La banchet au fost prezenți și prim-ministrul David Cameron și liderul opoziției, Jeremy Corbyn. Meniul a inclus file de calcan și vânat, iar servirea s-a făcut pe muzică populară chinezească.

Prima zi a vizitei, marți, a fost marcată pe întreg parcursul programului de fastul ce însoțește în mod tradițional vizitele de stat în Marea Britanie: o plimbare cu trăsura regală pe bulevardul The Mall, un discurs în parlament la Palatul Westminster și un ceai oferit la Clarence House, reședința oficială a prințului Charles, în sunetul harpistei oficiale a moștenitorului tronului britanic.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu