A dus faima țării în toată lumea! Un moldovean a creat cel mai spectaculos robot al omenirii

Un moldovean care a emigrat în SUA acum un deceniu, este creatorul roboticii celor mai populare filme lansate în ultimii ani la Hollywood.  Vitalie Bulgarov, originar din orașul Cahul, student al Universității Tehnice din Chișinău, a realizat proiecte de peste 200 milioane de dolari și este persoana care a creat cel mai spectaculos robot al omenirii. 

Super-costumul purtat de Scarlett Johansson, în filmul Fantoma în armură, noul Robocop și robotul T-800 din filmul Terminator sunt doar câteva dintre creațiile graficianului originar din Republica Moldova, Vitalie Bulgarov.

S-a născut în orașul Basarabeasca într-o familie de medici. În 2008, însă activitatea moldoveanului care lucra la Moscova, a fost remarcată de compania de jocuri Blizzard, care a și fost biletul lui în țara tuturor posibilităților.

Vitalie Bulgarov s-a mutat în California unde s-a ocupat de designul personajelor din jocul Starcraft 2.

Conaționalul nostru este implicat într-un proiect cu o valoare de peste 200 milioane de dolari. Designerul a creat robotul Method-1 pentru compania Hankook Mirae Technology, un robot gigantic care poate merge. Mașinăria a fost construită pentru a lucra în zone periculoase unde oamenii nu pot interveni fără protecție. Prima versiune comercială va costa în jur de 8,3 milioane de dolari, scrie prime.md.

Deși, și-a început studiile la Universitatea Tehnică din Chișinău, în scurt timp Vitalie a renunțat la facultate și a plecat să muncească la Moscova. Acesta a învățat de unul singur designul grafic timp de 10 ani, și astfel a ajuns de la un simplu pictor la un specialist renumit în întreaga lume.

Acum Bulgarov lucrează la proiectului lui James Cameron și crează personajele filmului Battle Angel Alita, din filmul Avator 2, care urmează să apară în 2020.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu