A dus de nas 340 de oameni. Le promitea un loc de muncă în schimbul a 5.000 de lei

Embed:

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută la Cahul, fiind suspectată de escrocherie. Potrivit poliţiştilor, aceasta, pe parcursul a şase luni, sub pretextul angajării la serviciu, a reuşit să încaseze de la 340 de persoane peste 100.000 lei.

Printr-un aviz plasat în sursele mass-media locale, femeia anunța despre angajarea persoanelor la muncă pentru comercializarea produselor curative ale unei companii cu sediul în orașul Cahul. Persoanele care sunau pe telefonul specificat în aviz erau convinse de suspectă să participe la un curs de instruire de 3 zile, după care să procure 2 cărţi a câte 50 de lei şi să încheie un contract de muncă, contra sumei de 140 de lei.

Acestea erau însă doar cheltuieli superficiale. Solicitanții de a se angaja trebuiau să achite 4.200 de  lei pentru locul vacant propriu-zis și 250 lei pentru investigaţii medicale.

Doar după ce achitau integral suma, victimele puteau procura produsele companiei pentru a le face publicitate și a le comercializa ulterior.

În cadrul percheziţiei efectuate în oficiul companiei, oamenii legii au stabilit că, încasarea banilor se efectua fără eliberarea bonurilor de plată, iar cele trei exemplare ale contractului încheiat rămâneau la asociaţie.

Pe acest caz a fost iniţiată o cauză penală, femeia fiind bănuită de escrocherie. Dacă va fi găsită vinovată, aceasta riscă o amendă în mărime de la 4.000 la 10.000 de lei sau închisoare pe un termen de până la 3 ani.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu