A doua misiune de evaluare a UE în cadrul dialogului de liberalizare a vizelor se află la Chişinău

Embed:

O a doua misiune de evaluare a Uniunii Europene se află la Chişinău, în cadrul dialogului referitor la liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii Republicii Moldova. Oficialii europeni evaluează executarea obligaţiilor asumate de ţara noastră, cu privire la asigurarea ordinii publice şi securităţii, cooperarea internaţională, în contextul dialogului privind liberalizarea vizelor.

Potrivit Ministerului de Externe de la Chişinău, după încheierea inspectării, Comisia Europeană va elabora un raport pentru identificarea condiţiilor necesare obţinerii unui regim de călătorie fără viză în UE pentru cetăţenii moldoveni. Acest lucru va permite Republicii Moldova să treacă la "faza operaţională" a dialogului, în vederea îndeplinirii condiţiilor impuse.

În cadrul primei misiuni, încheiate pe 9 septembrie, experţii Comisiei Europene şi statelor membre ale UE au verificat acţiunile autorităţilor moldoveneşti pentru asigurarea securităţii documentelor, combaterea migraţiei ilegale, managementul frontierelor şi migraţiei, precum şi elaborarea şi implementarea politicilor de azil.

loading...

Lasă un comentariu