A DEPUS MĂRTURII! Jurnalistul agresat de liderii "DA", recunoscut de Poliţie drept parte vătămată

Embed:

Jurnalistul Today.md Vadim Ungureanu a fost recunoscut de Inspectoratul de Poliţie Cimişlia drept parte vătămată, după ce în data de 12 iunie a fost agresat de liderii partidului "Demnitate şi Adevăr", în spatele cărora stau interlopii fugari Ţopa. Astăzi, reporterul a fost chemat la poliţie pentru a depune mărturii.

După incidentul din 12 iunie, jurnalistul Vadim Ungureanu a fost chemat la Inspectoratul de Poliţie Cimişlia, unde a fost audiat, în calitate de parte vătămată.

"Am fost audiaţi suplimentar în cazul incidentelor din 12 iunie de la Casa de Cultură Cimişlia unde atât eu cât şi cameramanul am fost agresaţi de către liderii platformei Andrei şi Vasile Năstase şi am fost recunoscuţi în calitate de parte vătămată în procesul penal care a fost iniţiat", a menţionat jurnalistul.

Vadim Ungureanu a fost agresat de liderii partidului "Dreptate şi Adevăr" după ce a încercat să intre în Casa de Cultură din Cimişlia, unde aceştia aveau o întrunire. În timp ce alţi jurnalişti au avut acces, reporterul portalului "Today.md" a fost lăsat după uşă, fiind agresat fizic şi insultat.

În conflict cu reporterul Vadim Ungureanu a intrat şi unul dintre liderii Partidului "Demnitate şi Adevăr", Vasile Năstase.

Nu a fost prima oară când liderii Partidului "DA" au agresat jurnalistul. În timpul unei conferinţe de presă organizate în Piaţa Marii Adunări Naţionale de către liderii formaţiunii, reporterul portalului today.md a fost lovit de unul dintre protestatari, care nu a vrut să-şi recunoască fapta.

În acestor incidente, ONG-urile de media și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu atacurilor repetate asupra jurnaliștilor. Mai mult, organizațiile neguvernamentale i-au cerut Ministerului de Interne să reacţioneze în aceste cazuri. Poliţia a deschis mai multe dosare în cadrul cărora investighează agresiunea asupra ziariştilor.

Potrivit Codului Penal, intimidarea unui jurnalist este pedepsită cu amendă de până la 6.000 de lei sau cu închisoare de până la doi ani.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu