A decedat Tamara Buciuceanu. Celebra actriţă din România avea 90 de ani

Embed:

Actriţa din România, Tamara Buciuceanu, cunoscută, în special, pentru rolul profesoarei Isoscel din fimul "Liceenii", a decedat astăzi.

Artista în vârstă de 90 de ani a fost internată la Spitalul Elias din Bucureşti din cauza unei boli cardiace mai vechi, încă de la începutul lunii, iar între timp, situaţia ei s-a deteriorat. 

Tamara Buciuceanu s-a născut în Tighina, Republica Moldova. De-a lungul carierei sale a făcut teatru dramatic, teatru de revistă, operetă, televiziune şi film şi a interpretat peste 1.500 de roluri memorabile. Unul dintre acestea este cel al profesoarei de matematică Isoscel din celebrul film românesc "Liceenii".

A fost apreciată şi pentru carisma pe care a exprimat-o atunci când jucat rolul Anetei Duduleanu din "Cuibul de viespi", în regia lui Horea Popescu.

Acum opt ani, în semn de preţuire pentru impresionanta activitate artistică, Tamara Buciuceanu a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor, proiect iniţiat de Teatrul Metropolis, în colaborare cu Primăria Municipiului Bucureşti.

loading...

Lasă un comentariu