A DAT sau NU şeful statului INDICAŢII Guvernului Chicu pentru a impune restricţii maşinilor transnistrene? RĂSPUNSUL lui Dodon

Embed:

După ce au apărut unele divergenţe dacă a dat sau nu indicaţii Guvernului Chicu să ridice restricția impusă mașinilor cu numere transnistrene, şeful statului, Igor Dodon, a evitat să dea un răspuns concret.

"Am convenit cu Guvernul ca să discutăm, nu să dau indicaţii, să discutăm cu Guvernul pentru a nu admite apariţia unor probleme. Referitor la indicaţii, mă bucur că muncim într-o echipă şi faptul când cerem, solicităm, nu îmi place cuvântul să dau indicaţii, sună prea dur, dar solicităm, cerem cred că este un lucru normal pentru că acest Guvern a fost învestit şi este inclusiv la iniţiativa preşedintelui, nu este un guvern care a fost propus de o majoritate parlamentară, ci unul minoritar. Preşedintele şi-a asumat responsabilitate şi de aceea mă bucur că avem un dialog foarte bun între instituţiile statului", a precizat Igor Dodon. 

Recent, analistul politic, Anatol Ţăranu, a declarat pentru postul nostru de televiziune că, prin această atitudine, Igor Dodon poate fi acuzat de uzurparea puterii în stat. Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Carmena Lupei, nu a răspuns la telefon pentru a comenta declaraţiile lui Anatol Ţăranu. 

Anterior, președintele Igor Dodon a dat peste cap teoria conducerii Guvernului, care spunea că interdicția aplicată mașinilor cu numere transnistrene nu a fost decât un simplu test. Șeful statului a recunoscut că i-a cerut Cabinetului Chicu să-și retragă inițiativa, după ce a discutat cu liderul separatist Vadim Krasnoselski. Dodon a făcut această precizare în cadrul dialogului săptămânal cu cetățenii de pe canalul său de Youtube.

Citeşte şi: Dodon recunoaşte că i-a cerut Cabinetului Chicu să retragă interdicția aplicată mașinilor cu numere transnistrene, după ce a discutat cu Krasnoselski

PUBLIKA.MD aminteşte că autorităţile de la Chişinău au anunţat anularea interdicţiilor pentru maşinile cu numere transnistrene. Asta după ce Tiraspolul a spus că  va închide vama moldo-ucraineană pentru maşinile cu numere moldoveneşti din 24 ianuarie. 

loading...

Lasă un comentariu