A CREZUT ÎN DODON ŞI S-A ARS. Motivul pentru care o moldoveancă a născut după gratii în Rusia

Embed:

O moldoveancă a născut într-o puşcărie din Rusia, după ce a dat crezare aşa-numitei amnistii care ar fi fost convenită între Igor Dodon şi Vladimir Putin. Ea a profitat de promisiunea făcută oficial, a părăsit Rusia, iar la întoarcere s-a pomenit că interdicţia ei nu a fost anulată, ea fiind reţinută.

Despre acest caz a povestit președintele Congresului diasporei moldovenești, Alexandr Kalinin, într-un interviu pentru portalul deschide.md. 

"Ea a fost reţinută pe teritoriul Federaţiei Ruse şi au închis-o în puşcărie. Ceea ce face Dodon, duce la situații complicate, în timp ce președintele nostru, care trebuie să se gândească la cetățenii săi, nu a putut ajuta nici măcar un nou-născut, cetăţean al Republicii Moldova, şi i-a stricat toată viaţa pentru că acest copil a venit pe lume la pușcărie. Este o pată pe toată viața", a declarat Alexandr Kalinin, președinte Congresul diasporei moldovenești, Rusia.

Potrivit lui Kalinin, femeia riscă până la patru ani de închisoare pentru trecerea ilegală a frontierei. El a mai declarat că autoritățile din Rusia, responsabile de aplicarea aşa-numitei amnistii, nu sunt de fiecare dată înștiințate oficial. Şi asta pentru că măsura este doar la nivelul unor înţelegeri verbale între Putin şi Dodon. Aşa s-a întâmplat şi în martie 2018, când patru moldoveni au fost reţinuţi, după ce l-au crezut pe cuvânt pe şeful statului, care a anunţat despre aşa-numita amnistie pe reţelele de socializare. Kalinin susţine că atunci i-a comunicat lui Igor Dodon despre această situaţie, însă preşedintele ţării i-a răspuns că nu are timp şi i-a închis telefonul în nas.

Președintele Congresului diasporei moldovenești din Rusia spune că a fost nevoit chiar el să anunţe cetăţenii moldoveni că decretele lui Dodon sunt valabile doar în Moldova, iar în Rusia acestea nu funcţionează pentru că nu există nicio declaraţie oficială din partea autorităţilor de la Moscova.

Solicitată de postul nostru de televiziune, consultantul principal din cadrul Serviciului de presă al Preşedinţiei, Carmena Lupei, a menţionat că nu şeful statului nu comentează declaraţiile făcute Alexandr Kalinin.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu