A comis 81 de omoruri. Un fost poliţist ar putea deveni cel mai mare ucigaş în serie din istoria Rusiei. DETALII ÎNSPĂIMÂNTĂTOARE

Embed:

Un fost poliţist ar putea deveni cel mai mare ucigaş în serie din istoria Rusiei. Mihail Popkov a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru că a omorât 22 de femei, în regiunea Irkutsk, iar după şase ani a recunoscut că a mai comis alte 59 de omoruri.

Ucigaşul a mers cu anchetatorii la locurile în care a comis crimele şi a povestit cu lux de amănunte cum a ucis femeile: 

"- Am adus aici două femei necunoscute şi le-am ucis.
- Nu ţineţi minte cum le chema?
- Nu. Le-am recunoscut după fotografii".

De regulă, victimele erau femei în stare de ebrietate sau care duceau un mod de viaţă imoral, în opinia asasinului. El le omora cu toporul sau ciocanul:

"- Cu mâinele şi picioarele se apărau?
- Dacă a încercat să facă asta înseamnă că pe mâini trebuie să aibă răni".

La audieri au fost prezente şi rudele câtorva dintre fetele ucise:

"Mi-a fost ucisă fiica. Am rămas cu doi nepoţi. S-a întâmplat în urmă cu 17 ani, scuzaţi-mă, nu pot continua".

Două femei au reuşit să supravieţuiască atacurilor lui Mihail Popkov.

"M-am trezit atunci când a încercat să mă scoată din maşină. Am înţeles că vrea să mă ucidă. M-am ridicat imediat, mi-am scos pantofii şi am început să fug, dar n-am reuşit. M-a lovit puternic în cap. M-am gândit că mă va ucide, dar am fost salvată", a precizat o victimă.

Un poliţist, fost coleg de serviciu cu Popkov, susţine că criminalul a investigat una dintre crimele pe care singur a săvârşit-o.

"El a urcat victima în maşină şi în apropiere de gară a ucis-o. Dimineaţa, Popkov, împreună cu grupul operativ, s-a dus să identifice victima pe care a ucis-o cu aproximativ două ore în urmă", a declarat Dmitri Hmâlovski, fost coleg de serviciu cu Popkov.

Vecinii fostului poliţist spun că nu şi-au putut imagina că el ar putea fi în stare să săvârşească astfel de crime:"Mişa? Nu pot să cred. Simt că îmi voi pierde cunoştinţa. Este un familist bun. Are soţie şi o fiică. "

Psihologii cred că asasinul a săvârşit atât de multe omoruri pentru a deveni renumit.

"Potrivit concluziilor experţilor, individul nu suferă de nicio boală şi nici nu a suferit vreodată", a explicat Evghenii Karcevskii, anchetator în regiunea Irkutsk.

Mihai Popkov susţine însă că a omorât femeile pentru că duceau un mod de viaţă imoral. El spune că prin această modalitate a curăţat oraşul său de tinere needucate. Cele peste 80 de crime, asasinul le-a săvârşit între anii 1992 şi 2010. Victimele aveau între 16 şi 40 de ani.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu