A cerut de la un bărbat MITĂ DE MII DE EURO. Fost executor judecătoresc din Capitală, pe banca acuzaţilor

Embed:

O femeie din Capitală, care a activat anterior în calitate de executor judecătoresc, va compărea pe banca acuzaţilor, fiind învinuită de trafic de influență. 

Potrivit procurorilor, temei pentru începerea urmăririi penale a fost autodenunțul unui cetățean, de la care învinuita a cerut 5.000 de euro și 22.000 de lei pentru a obține câștig de cauză într-un dosar civil. În schimbul banilor, jurista susținea că ar avea influență asupra judecătorului care examina cauza civilă privind anularea documentelor care au stat la baza înregistrării dreptului de proprietate asupra unor apartamente din Chișinău, și-l va determina să emită o decizie favorabilă bărbatului.

Părțile pe cauza civilă erau în conflict și ulterior au avut o altercație, iar în privința bărbatului a fost pornită urmărirea penală pentru vătămarea integrității corporale. Prin urmare, învinuita a mai cerut de la acesta 4.500 de euro, sub pretextul mituirii angajaților poliției, în vederea evitării răspunderii penale.

Atât cauza civilă, cât și cea penală nu au fost soluționate până în prezent în favoarea clientului învinuitei, aflându-se pe rolul instanței de judecată. 

Învinuita își recunoaște vina în comiterea traficului de influență. Ea riscă o amendă de la 2.000 până la 3.000 de unităţi convenţionale sau până la 5 ani de închisoare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu