A căzut în râul Prut în timp ce se afla la pescuit. Un bărbat, salvat de la înec de polițiștii de frontieră (VIDEO)

Embed:

A căzut în râul Prut în timp ce se afla la pescuit. Un bărbat de 62 de ani, din satul Costuleni, raionul Ungheni, a fost salvat de la înec de către poliţiştii de frontieră. 

Intervenția de salvare a avut loc în seara zilei de 19 ianuarie curent, în jurul orei 18:00, când polițiștii de frontieră au fost alarmați de către un bărbat, precum că amicul său aflat la pescuit pe râul Prut, a căzut în apă și se află în pericol de înec. 

Ajunși la fața locului, poliţiştii de frontieră au depistat în apă un bărbat care era epuizat şi obosit din cauza efortului depus pentru a se salva. Acesta a fost scos la mal și i-a fost acordat primul ajutor.

La scurt timp, persoana a fost preluată de ambulanță și transportat la spitalul raional Ungheni.

În prezent acesta este în afara oricărui pericol.

În context, Poliția de Frontieră atrage atenția tuturor persoanelor care practică acestă îndeletnicire:

- pescuitul în zona de frontieră este permis doar pe timp de zi și numai după informarea prealabilă a angajatului Sectorului Poliției de Frontieră din apropiere. - să țină cont de regulile de siguranță, mai ales pe perioada rece a anului, deoarece malul râului este unul lunecos și sub influența condițiilor climaterice, persistă riscul de prăbușire a acestuia. - de asemenea, dacă pe apele râului persistă gheață, grosimea gheţii ar trebui să depăşească 8 -10 cm, iar în cazul unei situaţii de risc sunt îndemnaţi să apeleze de urgenţă Serviciul 112.

- să NU plece singuri la pescuit.

loading...

Lasă un comentariu