A ascuns în microbuz icre roşii de la Odesa. Vameşii au depistat bunurile tăinuite (FOTO)

Angajații postului vamal Palanca au prevenit două tentative de introducere ilicită a mărfurilor de larg consum și produselor alimentare în cantități comerciale.

În primul caz a fost supusă controlului vamal un microbuz, cu numere de înmatriculare în Republica Moldova, care se deplasa pe linia regulată Odesa – Chișinău, având la bord pasageri.

Pasagerii și șoferul, au declarat în formă verbală că nu dețin mărfuri de declarat.

Inspectorii vamali au supus totuşi unui control fizic detaliat unitatea auto și ca rezultat în pragul ușii laterale, precum și pe raftul de sus din interiorul microbuzului, printre lucrurile personale ale șoferului, au fost depistate 13 kg de icre roșii și piese pentru strunguri.

Șoferul, un cetățean moldovean originar din oraşul Soroca, a dosit marfa în vederea transportării ilicite.

În al doilea caz a fost supus controlului vamal un microbuz, cu numere de înmatriculare în Republica Moldova, care se deplasa pe linia regulată Iliciovsk-Chișinău, având la bord pasageri.

Ca rezultat al controlului, în compartimentul marfar, au fost depistate produse alimentare în cantități comerciale, nedeclarate și dosite printre lucruri personale, în vederea transportării ilicite. Inspectorii vamali au stabilit, că marfa aparține unei pasagere din Moldova.

În ambele cazuri au fost întocmite procese verbale, iar mărfurile au fost reținute în vederea confiscării. Contravenienții au achitat amenzi în cuantum de 6.000 de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu