A ascuns arma sub banchetă. Un bărbat reţinut la Otaci, "nu ştia" că are nevoie de ACT DE PROVENIENŢĂ pentru UN PISTOL

Doi moldoveni au fost reţinuţi în acest weekend în vama Otaci, pentru că au încercat să intre în ţară cu un pistol fără acte de însoţire şi un permis de conducere fals.
 
Potrivit poliţiştilor de frontieră, permisul ar fi fost emis de către autorităţile de pestr Prut. Pistolul pneumatic, fără drept de posesie, a fost depistat sub bancheta şoferului. Bărbatul, originar din satul Scăieni din Donduşeni, a comunicat că ar fi achiziţionat arma de la piaţa oraşul Moghilev-Podolsk, Ucraina. Acesta a susţinut că nu cunoştea despre necesitatea actului de provenienţă a pistolului.
 
Celălalt moldovean este cercetat pentru uz de act fals. Potrivit datelor poliţiştilor de frontieră, permisul de conducere pe care-l deţinea avea semne vizibile de falsificare. Tânărul, în vârstă de 26 de ani, a susţinut că ar fi obţinut permisul cu ajutorul unui necunoscut acum 2 ani în urmă.
 
Atât arma, cât și permisul falsificat au fost transmise pentru a fi cercetate. Bărbaţii urmează să fie penalizaţi în dependenţă de rezultatele expertizei.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu