A apărut o nouă insulă în Altantic. Cât de mare e cel mai nou pământ de pe Terra

O insulă nouă s-a format în largul coastei Statelor Unite în vecinătatea Capului Hatteras din Carolina de Nord, scrie BBC News. Insula are o lungime de 16 km, în funcție de maree și de vreme și este separată de continent de un canal cu lățimea de 100 metri.

Insula a fost prima dată observată de localnici în luna aprilie a acestui an, când au observat o bucată de uscat deasupra apei. Iar pe parcurs, suprafața uscatului s-a tot mărit.

Fotografiile realizate de un turist din Connecticut au devenit virale pe Instagram, ducând la o creștere a numărului curioșilor.

Fotograful Chad Koczera a povestit că se afla în zonă cu logodnica sa și au observat o bucată de pământ la care nu puteau ajunge.

"Eu și logodnica mea ne îndreptăm până la malul mării după o furtună pentru a aduna scoici, când am văzut o zonă la care nu am putut ajunge cu mașina. Am trimis o dronă să o verifice și am observat această insulă frumoasă. Nu am avut șansa să ajungem pe insulă din cauza curentului puternic", a povestit el, scrie libertatea.ro

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu