A adus acasă aurul! Moldoveanul Mihail Malear, campion la judo la 73 de ani. Vlad Plahotniuc l-a felicitat personal pe câştigător

Niciodată nu este târziu să urci pe podium. O demonstrează Mihail Malear, care, la 73 de ani, este multiplu campion la judo. Recent, sportivul a adus acasă aurul de la Campionatul Mondial pentru Veterani, care a avut loc în Italia.

Bărbatul spune că dorința de a promova pozitiv Moldova îl determină de fiecare dată să lupte pentru victorie.

"Cât o să trăiesc pe pământ, o să mă lupt. Cât mi-a dat Dumnezeu viaţă de trăit, o să mă lupt. Când stau pe podium şi cântă imnul Moldovei şi steagul se ridică, sunt bucuros şi inima îmi înfloreşte", a menţionat Mihail Malear.

Medalia de aur obţinută la Campionatul din Italia este a treia pe care o aduce în ultimii ani de la mondiale. Mihail Malear este susţinut financiar de fundaţia lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss", iar fondatorul organizaţiei l-a felicitat personal pentru performanţele obţinute.

"Mie îmi place să ajut oamenii care reprezintă Moldova. Sunteţi cel mai bun exemplu. Arătaţi că la o vârstă mai mare decât "tânăr", poţi să faci multe", a declarat Vlad Plahotniuc, fondatorul "Edelweiss".

"Mulţumesc din suflet, din toată inima, să m-aţi susţinut la Campionatul Mondial. Am adus medalie de aur. Am dovedit că moldovenii sunt haiduci, sunt puternici şi au caracter", a spus Mihail Malear, multiplu campion la judo

În curând, Mihail Malear va merge în Grecia, la un alt campionat. Sportivul speră să se întoarcă şi de acolo cu victorie: "Fără medalie nu mă duc de acolo. Chiar dacă unii spun să nu mă duc, că n-o să câştig nimic, dar eu o să demonstrez că "am în mine praf" şi o să câştig."

"Vârsta pe care o aveţi arată şi la alţii că nu este timpul să se ducă la odihnă, trebuie să iasă şi să lupte, indiferent de domeniu. Vârsta nu e o povară", a precizat Vlad Plahotniuc.

În şapte ani de activitate, fundaţia lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss" a ajutat peste 850 de mii de oameni.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu