A ADEMENIT O COPILĂ, ÎN SCOPURI SEXUALE. Un bărbat din Briceni, condamnat la trei ani de închisoare

Embed:
Un bărbat din localitatea Mărcăuți, raionul Briceni, a fost condamnat la peste trei ani de puşcărie, pentru A ademenit o copilă de 12 ani cu promisiunea că o va servi cu pește, dar de fapt a încercat să întrețină raporturi sexuale cu aceasta. 

În luna august 2018, făptașul cu vârsta de 21 de ani a observat copila care pescuia pește, împreună cu un alt minor. Acesta le-a propus să le ofere pește, însă, la el acasă. Dar,  în drum spre casă, acesta i-a spus copilei să-i comunice băiatului că ea va merge singură la casa făptașului. Acesta s-a conformat, iar când cei doi au ajuns în preajma unui lan de porumb, bărbatul a început să manifeste față de copilă un comportament verbal care a creat o atmosferă neplăcută, prin faptul că-i adresa întrebări insultătoare.
 
Ulterior, bărbatul a tras-o pe copilă de mână în lanul de porumb și a încercat să-i ridice maioul. Însă, aceasta a reușit să se desprindă din mâinile lui și a fugit acasă. Ca urmare, mama acesteia a sesizat autoritățile.
 
De menționat, făptașul a comis această infracțiune chiar în timp ce executa termenul de probațiune pentru infracțiunea de jaf.

În rezultat, oamenii legii au pornit o cauză penală, iar la data de 4 noiembrie 2019, inculpatul a fost recunoscut vinovat de ademenirea minorului în scopuri sexuale, adică propunerea, convingerea, promisiunea de a oferi avantaje sub orice formă, cu scopul săvârșirii împotriva acestuia a oricărei infracțiuni privind viața sexuală.
 
Astfel, la solicitarea procurorilor, prin sentința judecătorilor, făptașul a fost condamnat la detenție cu închisoarea pentru un termen de 3 ani și 8 luni. Sentința este cu drept de atac.

Lasă un comentariu